Моят професионален път

На 18 април 2023г в Средно училище “Христо Ботев“ Козлодуй се проведе вълнуваща тематична среща между бивши възпитаници от Випуск 2006 и настоящите гимназисти. Успешните млади хора, реализирали се и развиващи се в пределите на България от профил „Математика с английски език“ Деница Лефтерова-юрист, Владимир Милчев-финансист, Кристиян Белов- реализирал се в ИТ сектора  и Христо Цеков –логистик споделиха пред  настоящите възпитаници вълнуващи спомени, настоящи планове и отговорности и дръзките  си мечти. Те споделиха предизвикателствата, с които се срещат по пътя на професионалната реализация.

 При срещата директорът Верка Петкова и техните учители ги поздравиха и се почувстваха удовлетворени и горди от успешната реализация на тези искрени , ерудирани и съпричастни  към училището щастливи млади българи.

Учениците от Випуск 2006 реализират дарителска кампания и в навечерието на Патронния празник на Гимназия „Христо Ботев“ даряват за целите на учебния процес  дигитален микроскоп с камера и екран, топки , списания Forbes и парична сума за учебни ресурси по математика и информатика- учебните предмети, които изучаваха като профилиращи по учебния план от тяхното обучение.

Успешните ученици от Козлодуй отправиха послание към настоящите възпитаници:

  1. Бъдете любопитни!
  2. Срещайте се с хора!
  3. Работете и учете!
  4. Пътувайте!
  5. Ако нещо си заслужава да бъде направено, то  си заслужава да бъде направено добре!

Днес бе дадено начало на нови приятелства . Каква по-истинска  мотивация от срещата с удовлетворени, реализирани, щастливи, силни и смели наши ученици , които не се срамуват от делата си и от пътя ,изтъкал техните добродетели и успехи!

Средно училище „Христо Ботев“ се гордее с успешните поколения възпитаници! А днешните ни гости ще намерят място в училищния Алманах „Те водят пътя си от тук“ , чиито старт е даден през 2016г

Благодарим ви за заряда, сърцати и  амбицирани  млади хора! Вашите дела и отношение са повод за самочувствие, че сме от една общност – Ботеви наследници!

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.