„Аз мога – тук и сега”

През уикенда /19-21.04.2019 г./ за девети пореден път се проведе националното състезание по програмиране, визуални изкуства и ИТ „Аз мога тук и сега“ Девин.
За втори път ученици от СУ „Христо Ботев”, град Козлодуй представиха училището достойно и показаха висока класа.

Участието на учениците бе финансирано от WiN – Сдружение „Жените в ядрената индустрия – България“ – доброволна, професионално-творческа организация, която работи в областта на образованието науката, технологията и практиката на използването на ядрената енергия и приложението на радиацията за мирни цели.

Всички участници работят  в деня на състезанието в рамките на 7 часа и имат възможност да получат насоки по темите от ментори, успели хора в бранша, успешни уеб и графични дизайнери, програмисти, компютърни и софтуерни инжинери като Бохос  Топакбашан – филмов и телевизионен монтажист, който има зад гърба си 140 музикални клипа и телевизионни реклами, работи върху сериалите „Скъпи наследници”, „Столичани в повече” „Революция Z”,  филма „Дъвка за балончета” и др.; Павлин Иванов, известен с псевдонима Башмоушъна (Bashmotion) – български режисьор на музикални видеоклипове – трикратен носител на наградата „Най-добър режисьор” на видеоклип.

Учениците Павел Аврамов, Илиян Ганов и Ивелиан Иванов, членове на младежката организация WiN, участници в ежегодните конференции, организирани от Сдружението „Жените в ядрената енергетика” и заемали призови места в конкурсите, създадоха сайт на младежите, за да популяризират техните дейности, инициативи и мероприятия. С това те заслужиха финансиране за участие в състезанието.

Те благодарят на WiN – Сдружение „Жените в ядрената индустрия – България“ за предоставената им възможност за участие в уникалното състезание, което е предизвикателство и мотивация за бъдещата им креативна работа с дигиталните технологии. В днешно време съвременният ученик трябва да бъде ангажиран лично, заинтригуван и провокиран от организации като WiN. Това подпомага тяхното обучение, професионално и кариерно ориентиране.

Благодарим за доброволчеството и ентузиазма Ви!

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.