„Аз мога – тук и сега”

Ученици от СУ „Христо Ботев”, град Козлодуй имаха уникалния шанс да участват в Осмото национално състезание по информатика, информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега”, което се проведе в град Девин от 20 до 22 април 2018г.

Павел Аврамов от XI a клас, профил технологичен – информационни технологии се състезава в категория „Front-end web development” – разработване на уеб страници.

 Ивелиан Иванов от същия клас участва в категория „Видеоклип”, където разработва рекламен клип по зададена от журито тема.

Всички участници работят  в деня на състезанието в рамките на 7 часа и имат възможност да получат насоки по темите от ментори, успели хора в бранша като Бохос  Топакбашан – филмов и телевизионен монтажист, който има зад гърба си 140 музикални клипа и телевизионни реклами, работи върху сериалите „Скъпи наследници”, „Столичани в повече” „Революция Z”,  филма „Дъвка за балончета” и др.; Павлин Иванов, известен с псевдонима Башмоушъна (Bashmotion) – български режисьор на музикални видеоклипове – трикратен носител на наградата „Най-добър режисьор” на видеоклип; успешни уеб и графични дизайнери, програмисти, компютърни и софтуерни инжинери.

Организаторите на състезанието „Аз мога – тук и сега” имат партньорски отношения с ТУ-София и Пловдивския университет, които позволяват на първенците абитуриенти да бъдат приемани без изпити и с привилегии.

Двамата наши участници се подготвяха за състезанието в часовета по ИТ и извънкласните дейности по Проект „Твоят час” в групата „Дигиталните устройства в действие”, работиха упорито и се класираха в Top 10 по категориите на състезанието в което участваха 137 ученика от 40 училища в страната. Те благодарят на ръководството на училището за предоставената им възможност за участие в уникалното състезание, което е предизвикателство и мотивация за бъдещата им креативна работа с дигиталните технологии.

П. В. Стойкова – ръководител на участниците и групата „Дигиталните устройства в действие”, проект „Твоят час”

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.