На 25.04.2024г. се проведе ученическото състезание на тема „50 години АЕЦ „Козлодуй“ – безопасност и отговорност“, под егидата на АЕЦ “Козлодуй“ и подкрепата на WIN- България.

Учениците от СУ “Христо Ботев“, заеха призовото второ място, след сериозна конкуренция между шест отбора от училища от Козлодуй, Монтана, Мизия и Белене.

Денят започна с посещение в Центъра за управление на авариите (ЦУА) на територията на гр. Козлодуй, където учениците се запознаха с възможностите за осигуряване  на сигурността и защитата на населението в случай на авария в АЕЦ „Козлодуй“.

Училището ни беше представено от отбор в състав – Христо Петров – 10а, Любомир Георгиев – 10а, Даяна Игнатова – 11а, Илейн Манасиева – 11б  и Рая Сандулова – 11б клас, с ръководител Павлина Кръстева, старши учител ИТ, Физика и астрономия.

Състезанието се проведе в три кръга, в които се показаха много знания, практически умения, оригиналност и креативност. На всички ученици бяха връчени много награди и сертификати за участие и достойно представяне в състезанието.

Ръководителите на отборите получиха благодарствени адреси за ангажираността и подготовката на отборите за състезанието.

Бяха наградени и победителите в индивидуалните конкурси: Александър Василев  от 9а клас  – първо място и Любомир Георгиев от 10а клас – второ място за визуален електронен продукт – презентация на тема „Известен учен с принос в ядрената енергетика“ и второ място на Майкъл Йотов от 10а клас за есе на тема “Много или малко са 50 години ядрена енергетика“. Училището също поднесе поздравителни адреси към организаторите АЕЦ “Козлодуй“ по случай техния 50-годишен юбилей, както и към WIN – България, за тяхната дългогодишна подкрепа и работа с младите хора.

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.