Участие на ученици от СУ “Христо Ботев“ в състезанието на WIN- България и АЕЦ „Козлодуй“

На 04.05.2023г. се проведе поредното състезание, организирано от WIN- България и „АЕЦ Козлодуй“ ЕАД на тема „Аварийна готовност – залог за спокойствие“, в което учениците от СУ “Христо Ботев“ заеха призово място.

Участваха шест отбора средношколци от Козлодуй, Мизия, Белене и Монтана.

Денят започна с посещение в атомната електроцентрала. В Информационния център учениците се запознаха с възможностите за бъдещо кариерно развитие. След това посетиха Учебно – тренировъчния център и се запознаха с Пълномащабния симулатор за 5 и 6 блок на централата.

Училището ни беше представено от Х. П., И. М., Р. С., Л. Г., Д. И., Т. П. и А. И.

Състезанието се проведе в 3 кръга и започна с викторина за термини от област „Аварийна готовност“. Във втори кръг отборът защити своята теза на тема “Ядрената енергия – сигурно бъдеще“ като демонстрира оригиналност и креативност при представянето си. Практическо занятие се реализира в трети кръг – оказване на първа долекарска помощ при конкретна ситуация. Оценяваше се точност на изпълнение, екипна работа и бързина.

На всички участници от отбора ни бяха връчени грамоти и награди.

Бяха наградени и победителите в индивидуалните конкурси: И. И. от 11 клас – първо място в конкурс за визуален продукт и И. И. от 11 клас  – трето място в конкурс за есе.

Организаторите на събитието дариха електронен дозиметър като помощно средство в образователния процес на училището.

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.