Един пътешественик на гости в СУ „Христо Ботев“

Росен–Андрей Охеда е от малкото хора, стъпили на всеки един от седемте континента. Обиколил е повече от 170 държави в света.  Остават му малко,  които все още не е разгледал.  Той е роден е Хавана.  Майка му е от Хасково,  баща му е кубинец.  В 1,2 и 6 клас учи в българско училище.  До 15-тата си година живее  и в България, и в Куба.  После заминава със семейството си за Русия. Три години учи астрономия в Москва.  Завършва туризъм в Канада. Говори свободно пет езика – български, английски, руски, португалски, испански. В момента е в България и когато има възможност посещава училища от цялата страна и разказва на децата своите невероятни истории и преживявания.

На 27.02. Росен Охеда бе гост и на учениците от СУ „Христо Ботев“, град Козлодуй. Той разказа на учениците от 5. и 12. клас най – интересните си и запомнящи се пътешествия в Африка. Показа едни от най – красивите места в света като Бора Бора и Малдивите, как е плувал покрай акули, разказа за срещата си с човекоядци и показа на какви места е нощувал и с какви хора се е срещал по време на преходите си. Учениците  с интерес слушаха историите му и задаваха много въпроси през цялото време.

Росен мотивира учениците да следват мечтите си и  да не се отказват, защото той е пример за човек, който безстрашно преследва целите си и се впуска във всякакви предизвикателства.

Пожелаваме успех на Росен–Андрей Охеда и му благодарим за отделеното време. Надяваме се отново да посети нашето училище, защото останаха много неразказани истории.

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.