Лапландия – моя сбъдната мечта

И аз, като всяко дете на моята възраст тайничко си мечтаех да посетя родината на Дядо Коледа. И ето, че моята мечта се сбъдна. Декември 2022 година потеглихме с мама и тати на екскурзия в Лапландия. И още на летището ме очакваше приятна изненада-посрещната бях с усмивка от истински елф. Ех, много се зарадвах… Лапландия се оказа истинска зимна приказка по време на Коледните празници. Там ми се случиха много интересни  и забавни  неща:

Посетих селцето на Дядо Коледа.

Срещнах се с добрия старец в неговия офис. На срещата разбрах, че Дядо Коледа не е измислица. И за да раздаде подаръците на всички деца за 1 нощ има машина, чрез която спира времето.

Отидох и до пощата на Дядо Коледа и изпратих писмо с желанието си за другата Коледа.

Прекосих геройски Арктическия кръг, за което получих сертификат.

Забавлявах се в Санта парк-возих се на забавно влакче, танцувах с елфи, бях на спектакъл, както и на среща с Ледената кралица.

Един ден бях на посещение на ферма за елени. Там е толкова красиво и различно. Елените са много уважавани животни в Лапландия, но трябва да си добър с тях. Аз храних един елен с мъх, пих чай от червени боровинки и заедно с мама и тати потеглихме на разходка в снежната гора с шейна, теглена от елен. Беше толкова хубаво….исках тая разходка да не свършва.

Много исках да видя Северното сияние. Знаех, че шанса е много малък. Но   трябваше да опитам. Отидох с родителите си до едно ледено езеро и зачакахме. Скоро се появи първия сигнал, след което сиянието ни се представи в целия си блясък. Неописуемо е….

Лапландия за мен е магия – красива, различна, приказна. Моя сбъдната мечта!

Никол Росен Йовчева, ученичка в 1 а клас в СУ “Христо Ботев“ град Козлодуй

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.