Честит празник!

На 13 май 2022 г. с поредица от събития СУ “Христо Ботев“ град Козлодуй отбеляза 75 годишнина от откриване на първото средно училище в града и Патронния си празник. На тържествен педагогически съвет директорът Верка Петкова припомни бележитите събития от историята на училището и връчи на педагозите и служителите юбилеен знак, посветен на 75 годишнината.
Учители и ученици от клубовете за занимания по интереси откриха своеобразна „Панорама“, на която представиха постиженията си в областта на дигиталните компетентности, арт изкуствата, математическите знания, хуманитарните науки и мисиите по проучване историята и културата на родния край.
В събитието „Да тропнем хоро за празника“ се включиха ученици и учители от начален етап на обучение, като аплодисменти събраха учениците от 3б клас.
Последва тържествено изпращане на абитуриентите от Випуск 2022- 30 ученици от първия випуск на профил Софтуерни и хардуерни науки. Ритуалът на училището включваше поздрав от директора, от родител, цветя на благодарност към учителите, здравец от класния ръководител Силвия Славчева, младост, усмивки, балони и гълъби. Гости на тържеството бяха г-жа Величка Нейчева и г-жа Анита Оприцова представители на община Козлодуй.
В зрителна зала на ДЕ се проведе тържествен концерт, посветен па празничните събития. Събитието бе уважено от зам. кмета г-н Кирков, председателя на Общинския съвет г-жа Тодорова, председателя на Обществения съвет г-жа Ценкова, представители на партньорите институции ДП “РАО“, АЕЦ Козлодуй ЕАД, директори на училища и детски градини, директори и учители-пенсионери, родители, бивши ученици. Гост на събитието бе г-н Боян Ботйов – председател на Общобългарска фондация „Христо Ботйов“ и родов наследник на бележития български гений и Патрон на училището. С почетна грамота и знак за юбилея бяха удостоени институции партньори, родители -партньори, учители, допринесли за развитието на училището. Почетни плакети получиха и зрелостници от Випуск 2022, постигнали отличен успех и активно участвали в училищния живот през годините.
Празничната част бе открита от танцова формация „Динамика“ в състав Р. Иванов, Б. Борисова, А. Ангелова, Т. Стефанова, М. Борисова, В. Спасова и М. Петлешкова – учители от училището, които представиха своят поздрав-изненада „Северняшки танц“. С магично акапелно изпълнение на народната песен „Вечерай, Радо“ трио от учители П. Русанова, М. Ченкова и Д. Златанова завладя залата. За всички гости бе представена постановката „Женско царство“ в изпълнение на Видински драматичен театър.
Приятни емоции, гордост от постиженията, самочувствие на водеща образователна институция, увереност в успешното бъдеще – всичко това е гарант за готовност и мотивация на всички страни за бъдещия просперитет на СУ „Христо Ботев“ .

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.