СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ РАБОТИ ПО МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ НА ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ+“

Група от 4 ученици и 2 учители пътуваха до Дания по проект Еразъм+ от СУ „Христо Ботев“, град Козлодуй

От 07.03-14.03 бяхме гости на домакините в последната среща по проекта „Who wants to be a refugee?“ (Кой иска да е бежанец?) по Еразъм+ в Дания. Представители на СУ“Христо Ботев“, град Козлодуй бяха 4 ученика – Елиан Монов, Денис Георгиев, Владимир Василев, Аделина Попова и 2 ръководители – Красимира Богданова и Деница Каменова. В рамките на 6 дни те се срещнаха с бежанци и имаха възможността лично да чуят драматичните им истории и свободно да задават въпроси. Там всички държави участници представиха своите училища, профили и образователни системи. Презентираха и начини за популяризиране на идеите на проекта чрез медиите и социалните мрежи.

 
Домакините ни посрещнаха много топло, в програмата имаше както срещи с бежанци, така и предвидено време за посещение на известни забележителности и музеи в Копенхаген. Хората там са много усмихнати, въздухът е чист и има много велосипеди, които допринасят за чистотата му, разказа Елиан.
Програмата започна на 08.03, като първите три дни ние бяхме на гости на учениците домакини и техните семейства, а след това още три дни бяхме в тяхното общежитие, където учениците се грижат сами за себе си и изграждат навици да готвят, чистят, перат и се учат на самостоятелен начин на живот, сподели Денис.
Посещението ни в Дания бе наситено с много вълнения и емоции и надявам се трайни приятелства с партньорите от: Полша, Италия, Турция и Дания. Спомените, които отнесохме със себе си са незабравими и много силни, сподели Аделина.

ЕЛИАН МОНОВ

председател на Общински детски и младежки парламент-община Козлодуй
Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.