МАТЕМАТИКАТА Е КРАЛИЦА НА ВСИЧКИ НАУКИ

Математиката е изкуство. Тя обедини участници-учители и ученици,гости, родители и партньори на СУ“Христо Ботев“ Козлодуй на проведената на 4.06.2018г  Вечер на математиката.
Организатори на събитието са учителите: Елена Методиева – отговорник и сътрудници Стефка Станева, Петя Велчева, Пенка Стойкова.
Основната тема бе „Възникване и развитие на математическите знания  в Древността – в Индия, Китай, Египет, Вавилон и Гърция. Изтъкнат бе приносът в математиката на известни древногръцки математици. На публиката бяха поднесени кръстословица и забавни задачи, които допринесоха за състезателен ентусиазъм и настроение на вечерта.
Участниците и организаторите на празника на математиката убедиха с представянето си присъстващите,че математиката не е скучна, сива и страшна, а може да бъде забавна и интересна, че тя изисква трудолюбие, постоянство и смелост. Интересни бяха и седемте причини, за да се учи математиката.
В залата на училището бе оформен кът с информационни табла, отразяващи дейността на клубовете с математическа насоченост от проект „Твоят час“. Снимков материал илюстрира работата на ученически екипи и продуктите от изследователската и приложната им дейност.

Н.Тодорова – директор

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.